16:00

Fjugesta IF

Referat: Tillberga IK - Fjugesta IF

Det är knappt man tror det är sant! Efter mer än 30-års tystnad så vinner det nybildade Fjugesta IF Damlag en seniormatch och till råga på allt så sker det i seriepremiären. Så värda ni är detta efter alla motgångar och uppförsbackar under våren.

11 tappra åker till Tillberga bortanför Västerås för att genomföra det historiska. Kanske vi ska säga 10 och en halv. Förhoppningen är att vi enligt förbundets regler ska kunna spela en 9-manna match då vi endast är 11 spelare, men en trilskt domare, (ej född på 2000-talet), gör att det blir 11-manna. Lite tunga miner i omklädningsrummet inför matchen då vi kommer få starta matchen med 10 friska och en lårskadad.
Inledningsvis så spelar vi defensivt och lite under press de första 10 min.
Matchbilden förändras snart till enbart spel på motståndarens planhalva.
Efter 13min forzar Gabbi med stor kämpa insats in 1-0 till FIF och efter fortsatt bra spel så rullar den ”lårskadade” Maria in 2-0 i borta buren. Maria gör målet med vänstern eftersom hennes högra lår inte funkar. Bollen sitter säkert i burgaveln. Första halvlek fortsätter med kraftbesparande och stabilt spel och slutar med en 2-0 ledning för FIF. Maria lyckas dessutom i slutet av 1:a sträcka sig även i vänstra benet (hur lyckas man med det) och halvleken avslutas med 10 krigare en dubbelt halt!!! Bra snack i halvtid ”Vi ledare var tysta och tjejerna snackade” Redan i första minuten av andra halvlek syns det att vi är trötta och merparten av 2:a går till Tillberga, dock utan att de egentligen på allvar sätter dagens eminenta backlinje och målis på några egentligt stora prov. Vi har en del chanser i andra halvlek och en djuriskt kämpande Linda lyckas med en snirkla in en skottlobb vid ett av våra anfall och spikar därmed seriepremiärens slutresultat till 3-0.
Jenny och målis Mickis lyckas under slutskedet av matchen att var sin gång skrämma upp det gula kortet ur domarens ficka vilket resulterar i att de då båda delar på första platsen i FIF’s busliga!!
Mickis, Åberg, Corre, Jenny, Michis, Barette, Linda, Gabbi, Erika, Maria och Amanda är namnen på de historiska tjejerna.